Kaney in Nederland


Beschrijving:

Filmpje buiten de kennel https://youtu.be/delormhXSa8

Filmpje 08-04-2020 https://youtu.be/vGivC1LQ5eQ

Filmpje in de kennel https://youtu.be/XQsKm1COsUw

Hoi! Ik zoek een baasje!

Dit is Kaney: een pure Podenco van nog maar 4 maanden oud. Als pup is hij samen met zijn broers en zusje naar een asiel in Spanje geboren. Sinds een paar dagen is Kaney in Nederland bij een gastgezin in Amsterdam en hij doet het hartstikke goed! Podenco’s zijn erg nieuwsgierige, vriendelijke en zachtaardige honden. Het liefst ‘helpen’ ze je bij alles wat je doet. Daarnaast zijn ze heel intelligent en leren ze binnen een mum van tijd de basis-commando’s. Omdat ze zo intelligent zijn, kunnen ze soms behoorlijk eigenzinnig uit de hoek komen. Kijk dus niet raar op als je je hond ‘ziet’ denken: ’je ziet toch dat ik iets belangrijkers aan het doen ben?’. Vaak levert dit grappige situaties op. Podenco’s zijn geen waakhonden, ze zijn altijd alert, maar zullen nooit uitvallen naar vreemden. Honden van dit ras zijn ook echte clowns, ze vinden het heerlijk om te spelen en gekke dingen uit te halen. Ze zijn op hun allerschattigst als ze helemaal opgerold liggen te slapen op hun plek of tegen je aan. Het kunnen ook echte knuffelaars zijn! Podenco’s zijn hele geschikte honden voor in het gezin en kunnen goed met kinderen omgaan. Ze gaan over het algemeen zachtmoedig en voorzichtig met kinderen om. Podenco’s houden wel van rennen: ze hebben beweging nodig. Eenmaal thuis zijn ze vaak wat rustiger. 

Kaney is een échte Podenco: hij is erg nieuwsgierig, leergierig, grappig, eigenzinnig en ondeugend. Als pup probeert hij nu alles uit, dus hij heeft een baas nodig die duidelijke regels hanteert. Als hij rent, weet je niet wat je ziet: zo sierlijk en atletisch! Hij is nu een paar dagen bij ons en vindt het ook heerlijk om lekker geknuffeld te worden of om na het spelen een lekker plekje in huis op te zoeken. Ben jij het nieuwe baasje van Kaney?

Kaney is samen met zijn broertjes en zusjes Koray, Kany, Kenra en Keisi een pup van moederhond Kati. Hij is een pure Podenco net als zijn vader en moeder, hij is een cloon van zijn moeder. De pups zijn in het asiel geboren en ze doen het heel goed. Ze zijn intussen al aardig gewend aan de geluiden van de mensen en de andere honden. Het zijn kleine clowntjes die alleen maar willen spelen, en dat is precies wat ze doen.

Deze pups worden net als hun moeder vrij groot, en hebben dagelijks veel beweging nodig. Podencos zijn energieke honden en daarom minder geschikt als gezelschaps hondje, maar een aktieve sportieve familie die het lekker vind veel te bewegen heeft hier een perfekte hond aan.

.

GEADOPTEERD!
Sexe: Reu
Soort: Nog niet bekend
Grootte: > 50 cm
Leeftijd: 4 Jaar
Plaats: Amsterdam
Tel. nr.: 0650525679

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend