Krak in Nederland

 
Beschrijving:

Krak is een rustige, aanhankelijke, gevoelige hond.

Hij hecht zich snel aan zijn mensen en is, als een echte herder, baasgericht. Liefst ligt hij bij je op de bank, tegen je aan, vraagt met zijn snoet om contact en begroet je door zich tegen je aan te drukken, zonder op te springen. Krak is heel lijfelijk met zijn eigen mensen.

Een ware knuffelkont. Krak slaapt veel en heeft rust nodig. Zeker in deze periode van wennen aan zijn nieuwe leven als huishond. Dat het leven als huishond bij hem past is overduidelijk. Krak is een echte huismus. Hij is tot nu toe het liefst binnen in zijn mand in de buurt van zijn ‘’baasje’’.

Bezoek vindt hij prima zolang hij op zijn tempo en initiatief het bezoek mag besnuffelen en begroeten zonder dat hij actief benaderd wordt door het bezoek. Daarna ploft hij weer in zijn mand. Krak heeft een paar dagen gelogeerd op een adres waar 2 katten wonen.

De katten liet hij met rust, besnuffelde hen voorzichtig als ze contact zochten en was verder niet in hen geïnteresseerd. Ook de kippen in de tuin, in een ren, negeerde hij. Krak gaat graag mee in de auto. Ook tijdens langere ritten gaat hij rustig liggen. Om het vuurwerkgeknal te vermijden is hij veel meegeweest naar een rustig buitengebied om te wandelen. Daar loopt hij los, samen met de andere hond.

Tijdens die wandelingen laat Krak zich zien als een snuffelaar, die andere honden liefst negeert en zijn eigen gang gaat. Wordt hij actief benaderd door andere honden dan zal hij ze, indien nodig, wegsnauwen zodat hij weer door kan lopen. Of hij een hond is die je een groot plezier doet met lange wandelingen betwijfelen we. In elk geval is dat nu voor hem nog spannend. Krak, een herderkruising van 5 jaar is geboren in Spanje.

Toen hij 3 was is hij zwaar verwaarloosd in ons asiel in La Nucia gebracht. Hij was gevonden op straat. Hoe hij de eerste 3 jaar van zijn leven heeft doorgebracht is dus onbekend. Na twee jaar asiel is hij afgelopen oktober naar Nederland gekomen en tot nu opgevangen in een rustig gezin met twee jong volwassen kinderen en de hond van het gezin.

Krak heeft de tijd gekregen om te acclimatiseren en te wennen aan het leven als huishond. Toen duidelijk werd dat de maand december met het vuurwerkgeknal hem veel stress gaf, hebben we besloten hem in deze periode niet ter adoptie aan te bieden, maar hem zo veel mogelijk rust te geven. Wat heeft Krak nodig en wat zoeken we voor hem:

• Een rustige woonomgeving. Mensen met kennis van en ervaring met (liefst buitenlandse) honden, empathie, geduld en zachte hand die Krak, op zijn tempo ‘’de wereld’’ laten zien. Een seniorenechtpaar of mensen met grote kinderen, die veel of altijd thuis zijn Een omheinde tuin waar Krak de eerste periode zijn behoefte mag doen.

• Mensen die bereid zijn te investeren in Krak. Dat begint wat ons betreft al in de kennismakingsperiode. Na een paar kennismakingsbezoekjes zal Krak u al wat beter kennen waardoor de verhuizing voor hem soepeler en minder stressvol kan verlopen. Krak is die investering meer dan waard!

Bent u die gouden baas voor onze golden boy? Laat het ons weten door alvast uw persoonlijk verhaal te mailen.

Beschrijf uw gezinssamenstelling, werk, werktijden, woning en tuin, omgeving, andere huisdieren. Wat verwacht u van een hond, hoe zou zijn toekomst er bij u uitzien? Wat heeft u Krak te bieden?Wat is uw ervaring wat betreft honden en liefst met buitenlandse herplaatsers?Als uw verhaal grotendeels passend is met wat ik voor Krak zoek dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.

Filmpje dat hij baasgericht is https://youtu.be/87ePMJt28vI

Filmpje dat hij goed luistert https://youtu.be/Z75dt3o5NeA

Filmpje in de auto https://youtu.be/vkNGC8XI1uk

Filmpje dat hij voor het eerst los loopt https://youtu.be/JBIPybhxqQ4

Slow motion filmpje https://youtu.be/oPtmN67Jito

Filmpje dat hij vrolijk is https://youtu.be/aa6gsXTP4Kk

Filmpje in Nederland https://youtu.be/qTItuHdoqRA

Filmpje op het hondenstrandje https://youtu.be/LXUzjPpkO8U

Filmpje dat hij lekker rent in Nederland https://youtu.be/ItPAf01RXpA

Filmpje op de boulevard https://youtu.be/MEcrzcXuK_0

Filmpje op het strand https://youtu.be/rX52kKRuoYM

Filmpje op de markt https://youtu.be/FVGiBv5ydxU

Filmpje in huis https://youtu.be/MttNAMTNJJg

Filmpje op zijn kussen https://youtu.be/KFO3yQtvga8

Filmpje met een flostouw https://youtu.be/gDCp_aX9uzQ

Filmpje dat hij lekker slaapt https://youtu.be/LOktp8hbqIg

Filmpje bij het water https://youtu.be/onfmlgo0fvM

Filmpje bij een strand https://youtu.be/eGtP8jmx2pM

Filmpje bij het meer https://youtu.be/7TiYUiufwn8

Filmpje tijdens het wandelen https://youtu.be/m7EY5VagR3c

Filmpje 10-09-2020 https://youtu.be/Dd4FEWsf3UU

Filmpje in het speelpark https://youtu.be/zTLSQEg2Mxw

Filmpje met andere honden https://youtu.be/NsNkf8oFdI0

Filmpje https://youtu.be/dQK7OZwjnOI

Filmpje dat hij blij is in het park https://youtu.be/gNdrvftVnTo

Filmpje in het park https://youtu.be/w-jcLXrV4wk

Videos:

Kort filmpje https://youtu.be/NfyfGkblfNY

Filmpje met een kind https://youtu.be/6YBl8SJrzw8

Filmpje dat hij snoepjes krijgt https://youtu.be/NT_eA4hrPhc

Filmpje dat hij geniet van de aandacht https://youtu.be/hnHVFoFRNek

Filmpje dat hij geaaid wilt worden https://youtu.be/Qxi11GHfSYs

Filmpje met een vrijwilligster https://youtu.be/g1o26jDT3CM

Filmpje buiten het asiel https://youtu.be/xu0PwjAcf1k

Krak is naar het asiel gebracht door mensen die zeiden dat ze hem op straat hadden gevonden zonder chip. Het is een grote lieve hond die erg last heeft van de stress in het asiel met zoveel honden en lawaai de hele tijd.

 

.

 
Sexe: Reu
Soort: Nog niet bekend
Grootte: 50 CM en groter
Leeftijd: 5 jaar
Verblijfplaats: Opvang NL
Plaats: NIJKERK GLD
Tel. nr.: 0655552437

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend