Niko in Nederland

 
Beschrijving:

2019 oktober

Niko wil zelf zijn verhaal doen. Wij snappen echt niet waarom hij niet gehoord of gezien wordt!

 

Ik ben Niko, net 3 jaar geworden, en ik ben over het algemeen een rustige jongen. Iedereen vindt mij een knappe gozer, en dat ben ik dan ook, kijk maar naar mijn foto’s en filmpjes. Op 12 september 2016 werd ik geboren in het asiel van Sphoek. Daar ben ik lekker 3 maanden met mijn broertjes en zusje geweest, alleen hebben we mama wel gemist. Die had geen melk voor ons, maar gelukkig was er een andere mamahond die ons heeft geadopteerd. Met alle puppies bij elkaar was het een dolle boel, lekker spelen en ravotten. Kon het altijd maar zo blijven! Toen kwam er een dag dat ik met mijn broer in een bench naar Nederland werd gevlogen. Dat vond ik me een partij spannend! Vreemde mensen namen me toen mee in een auto, dat was misschien nog wel spannender, want mijn broer was inmiddels niet meer bij mij. Afijn, ik ben altijd een beetje bang gebleven van vreemde dingen. Het liefst wil ik de hele dag lekker thuis zijn met het vrouwtje, en de baas, en de anderen die bij ons horen. Maar verder mag iedereen het liefst ver weg blijven. Dat laat ik dan ook merken hoor. Als er iemand naar ons huis komt, blaf ik mijn meest alarmerende blaf, en ik spring hoog op om iedereen weg te jagen. En dat lukt heel goed! Het vrouwtje roept dan dat ik stil moet zijn, maar dat helpt niet, dan blijven die mensen gewoon komen. Dat ze dat niet snapt!?
Als ik uit mag naar het bos, ren ik zo hard mogelijk het pad af en weer terug. Het liefst achter een bal aan. Die breng ik dan mooi weer terug zodat het vrouwtje hem weer kan gooien. Soms ontmoet ik andere honden. Niet alle honden zijn leuk, maar de meeste wel. Dat is anders dan mensen, die vertrouw ik in eerste instantie voor geen cent. Als ik aan de lijn mee mag, ben ik heel rustig. Ik voel me dan veilig en onder controle. Maar ik moet wel veel rennen voor mijn energie, dus ik ga wel veel naar het grote bos. Met de auto vind ik het inmiddels prima, maar soms gaan we met de fiets, dat kan ik ook heel goed. Het allerfijnste vind ik het om te zwemmen. Ik heb zwemvliezen, en ik zwem nog harder dan de eendjes. Helaas vliegen die altijd weg als ik bijna bij ze ben, maar ik geef niet op hoor!
Ik ben heel sterk en snel. Iedere dag krijg ik brokken en die eet ik wel, maar er zijn lekkerdere dingen. Het dolst ben ik op kaas. Daar doe ik alles voor. Op de hondencursus neemt mijn vrouwtje dat dan ook mee en dan Zit, Lig en Blijf ik braaf voor de beloning. 
Je ziet het, ik ben echt een supertoffe kerel, maar mijn vrouwtje redt het niet om voor mij te zorgen. Daarom ben ik op zoek naar een nieuw baasje, die mij begrijpt en mij kan leren dat de wereld niet zo spannend is als het lijkt. Het liefst wil ik een paar andere honden om me heen, maar katten en konijnen vind ik niet leuk. Alleen als ze denken dat ze hond zijn. Want zo een hebben we bij het dagverblijf en die rent die niet weg. Dus daar is niks aan. 
Als je het ziet zitten met mij, maak dan even een afspraak, dan kunnen we elkaar snel ontmoeten. 
Groeten van Niko.

 

******************************

 

 

2019 juli 

Niko verblijft in Nederland (Baarn). Voor hem gaan wij op zoek naar een nieuw baasje. Niko is een lieve hond, luistert heel goed, wil het graag goed doen, is in het begin wantrouwend naar vreemde mensen. Naast dat Niko een hele lieve jongen is wil hij ook graag het voortouw nemen en ziet dan de baas even over het hoofd. Niko heeft een baas nodig die dat niet toelaat, een ervaren baas die Niko leert dat hij het niet altijd voor het zeggen heeft.

 • Karakter: lief maar wantrouwend naar wat onbekend is
 • Training: Diverse cursussen hondenschool
 • Sociaal honden: Ja – op een enkele uitzondering na
 • Mee met auto: ja
 • Aan Riem: trekt niet
 • Met Fiets: ja
 • Aard: meestal rustig, soms opgewonden/alarmerend
 • Uitlaten: heeft beweging nodig om energie kwijt te raken
 • Kan met katten: NEE, behalve als ze honden gewend zijn
 • Slapen: gewend in bench
 • Alleen blijven: ja een paar uur, 
 • Waaks: ja

https://youtu.be/bPcw55NQ_GE

 

Niko is een pup van moederhond Nelly. Nelly werd op 8 september 2016 hoogzwanger gered van een vreselijk leven samen met een andere hoogzwangere hond (Nova).
In september is Nelly bevallen van 4 pups: Nanni, Neko, Niko en Nahuel.
Omdat Nelly niet voldoende melk had om haar pups te voeden zijn de pups bij moederhond Nova gelegd die twee weken eerder haar pups had gekregen. Gelukkig heeft Nova de zorg voor de kleintjes overgenomen waardoor ook de pups van Nelly met moedermelk worden grootgebracht.
De pups op video: VIDEO2 (4 nov 2016) & Niko: VIDEO3 (11 dec. 2016)
Nova met de 8 pups op video: VIDEO1 (14 okt 2016). 4 pups zijn dus van haarzelf en 4 van Nelly.

This is one of Nelly's puppies.
Nelly and an other pregnant dog (Nova) were rescued on September 8th from a horrible life.
On September 20th, mom Nelly gave birth to 4 pups: Nanni, Neko, Niko and Nahuel.
Because Nelly didn't produce enough milk to feed her pups, we took them and placed them with mom Nova who gave birth to her own pups two weeks earlier, to look if she would take care of them. Luckily Nova accepted Nelly's pups, so the pups are now beeing raised by Nova.
The pups on video:  VIDEO2 (4 nov 2016) & Niko: VIDEO3 (11 dec. 2016)
Nova and the 8 pups on video: VIDEO1 (14 okt 2016). 4 pups are hers, and 4 are Nelly's.
 

 

 

 
Sexe: Reu
Soort: Onherleidbare kruising / Mezcla
Grootte: 50 CM en groter
Leeftijd: 3 jaar
Verblijfplaats: Opvang NL
Plaats: Info@sphoek.com
Tel. nr.:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend