Cuki /Seppel in Nederland


Beschrijving:

Cuki/ Seppel is een Pointer met een neus die overuren maakt. Ze is heel ‘snaps’ en leert snel; gewoon een erg intelligente hond. Voor haar leeftijd, volgens de gegevens 12 jaar geworden in februri jl., is ze hartstikke fit. Ze wandelt graag en veel. Aan de lijn lopen doet ze prima en aan de rollijn is het summum. Ze kan dan deels haar eigen tempo bepalen. Wel is het even opletten dat ze niet van de straat alles snaait wat aan eetbaars te snaaien valt. Echter daar is ze goed in te corrigeren. Eten is voor haar elke keer een hoogtepunt, want ze is geobsedeerd door eten. Echter, als we de voerbak in de stander zetten en ze krijgt het commando ‘wacht’, gaat ze netjes zitten tot je ‘ja’ zegt en valt er dan op aan.  

Tijdens het wandelen is het even opletten als andere honden passeren, want uit onzekerheid kan ze dan blaffen en een uitval doen. Echter als je het tijdig ziet aankomen is het geen enkel probleem. Ook dan laat ze zich prima corrigeren.

Het grappige is dat ze ook op gebaren reageert.

De reden om haar te herplaatsen is, dat ze niet met onze twee katten overweg kan die al jaren honden gewend zijn. Naar wij aan haar aflezen is het een vorm van jaloezie. “Zij wel op schoot en ik niet!”, enz. Ze is dan ook gebaat bij een huis zonder andere huisdieren en alle aandacht voor haar alleen. Gezien haar leeftijd zijn kleine kinderen ook geen goed idee.

Traplopen is geen probleem voor haar, al doet ze dat bij ons niet, terwijl de trap zich in de woonkamer bevindt.

In huis is ze uitermate rustig, behalve als er iets te halen is. Na een wandeling is ze eerst nog even actief/ onrustig, maar zoekt dan haar mand op  en slaapt of ligt uit te rusten.

Gezien haar jachtinstinct en haar neus volgen hebben wij haar nog niet los laten lopen. Wij hebben de indruk dat als ze een interessante geur in de neus krijgt, ze plotseling geen oren meer heeft.

Bij onze dierenarts is ze ingeent tegen de ziekte van Weil en kan ze een jaar vooruit.

Samengevat: ze luistert goed, wandelt soepel mee, is fit, reageert op andere honden, is goed te corrigeren, erg intelligent, is niet kieskeurig met eten, heeft jaloerse trekjes naar andere huisdieren, kan goed alleen zijn voor enkele uren, niet waaks, vriendelijk naar andere mensen ( zeker als die hondensnoepjes in de jaszak hebben).

 

 

 

Filmpje dat ze lekker zit https://youtu.be/xflIf-UJz5I

Filmpje dat ze geaaid wordt https://youtu.be/MIil9HFaYro

Filmpje tijdens het wandelen https://youtu.be/aLv9-NOtVPo

Filmpje in het asiel https://youtu.be/KpfXH54YQhQ

 

 

GEADOPTEERD!
Sexe: Teef
Soort: Staander (Braco, Pointer, Setter,...), Staander (Braco, Pointer, Setter,...)
Grootte: > 50 cm
Leeftijd: 15 Jaar


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend