Teo in Nederland

 
Beschrijving:

Teo is een lief, vrolijk en atletisch lenig mannetje.Buiten is hij actief en speels, binnen rustig aanwezig.Hij is graag bij je in de buurt, komt regelmatig vlakbij je liggen.
Hij is goed zindelijk en samen met de andere hond kan hij een paar uurtjes alleen zijn
Hij is een vriendelijke hond die even de ‘ mens’ uit de boom kijkt. Laat hem even zijn gang gaan en hij komt vanzelf naar je toe.
Bij ons de mens noemen wij het verlegenheid. 

Aan de lijn loopt hij prima, soms wil hij even zijn neus achterna en kan hij schrikken van onverwachte dingen of geluiden. Daarom loopt hij nog niet los, wat hij uiteindelijk wel zou kunnen leren als je dat zou willen. 
Grote honden onderweg is hij voorzichtig mee en als ze hard blaffen vindt hij dat eng en gaat daarvan weg, kleine hondjes daar in tegen gaat hij op af en wil ermee spelen.
Hij is graag samen met je bezig, nieuwsgierig en zeker bereid dingen te leren. Voor iets lekkers doet hij veel. Hij is erg gevoelig voor je stem, daarmee kun je hem goed sturen.
Op kinderen reageert hij goed .Het is ook afhankelijk van het gezin en de ervaring van de toekomstige baasjes, Teo heeft wel al laten zien snel te leren en te vertrouwen.
Wat betreft waaks zijn, reageert hij op geluiden rond het huis maar als de baas het goed vindt dan hij ook.

Maak je de eerste keer kennis met hem dan moet je alvast weten niet een wild enthousiaste hond te treffen maar een hond die even wat tijd en ruimte nodig heeft. Eenmaal de band opgebouwd te hebben, is Teo de ideale hond om lekker met te gaan spelen en leren.

Ben jij of zijn jullie actieve enigszins ervaren baasjes met een rustige speelse hond die een verlegen soms schuwe lieverd een tweede kans willen geven?
Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie of een kennismaking.

 

Filmpje waar hij oefent om te komen https://youtu.be/NA7MQ-Y-Wos

Filmpje dat hij met water speelt https://youtu.be/mrk4xScEC-Y

Filmpje met een kong https://youtu.be/wv_t2wRt6I8

Filmpje dat hij met een hond speelt https://youtu.be/4PfFQUGhjuo

Filmpje met katten https://youtu.be/8BAkDr3KFno

Filmpje dat hij geaaid wordt https://youtu.be/PRLmrStvY28

Filmpje in het park https://youtu.be/zyHRjT3DJlU

Filmpje dat hij geniet van de aandacht https://youtu.be/AVEtN40StsI

Filmpje met andere honden https://youtu.be/-Aco6onjOxc

Update van het gastgezin: Teo is een lief, vrolijk en aanhankelijk mannetje. Is heel atletisch en lenig. Hij kan in het gras echt leuke vreugde sprongetjes maken waarbij hij met alle 4 zijn poten van de grond komt. Hij is 53 cm schouderhoogte en weegt 20 kg. Hij is goed zindelijk. In het begin is hij verlegen, kijkt de kat uit de boom totdat hij weet dat je te vertrouwen bent. Hij is graag bij je in de buurt, komt regelmatig vlakbij je liggen. Hij schrikt nog van plotselinge, harde geluiden of onverwachte bewegingen. Dan duikt hij wat in elkaar en neemt afstand, maar herstelt hij zich snel weer. Tijdens het wandelen loopt hij keurig aan de lijn. Als je stilstaat dan stopt hij ook automatisch. Hij volgt tijdens het wandelen het voorbeeld van onze hond en is dan minder bang. We hebben hem nog niet los gelaten, maar we verwachten dat dit in de toekomst prima kan als hij je helemaal vertrouwd en gewend is aan alle prikkels buiten. Hij doet veel voor iets lekkers. Echt jachtinstinct heeft hij niet. Hij is soms wel geïnteresseerd, maar doet niks. In de auto meegaan gaat goed, De nachten gaan heel goed, hij slaapt met onze hond gewoon los in de woonkamer en piept niet. . Met kinderen ging prima. Hij reageerde rustig en geniet van de aandacht.Teo vindt het leuk om samen met je bezig te zijn dingen te leren. Teo kwam met nog 5 andere honden in het asiel. Ze leefden samen in hetzelfde huis. De eigenaar probeerde de dieren te helpen, maar uiteindelijk werden het er te veel om te houden en voor te zorgen. Ze verkeerden in slechte conditie en er was hulp nodig.

Teo is een lieve hond. Aan het begin wat timide, maar sociaal met andere honden.

.

 
GEADOPTEERD!
Sexe: Reu
Soort: Nog niet bekend
Grootte: 35-50 CM
Leeftijd: 5 jaar
Verblijfplaats: Opvang NL
Plaats: Hoensbroek
Tel. nr.:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend


Catalina in NederlandLinks

Advertentie


dogs 5%