Duende in Nederland

 
Beschrijving:

Jaaa, daar is hij! De super knappe en lieve Duende.

Duende is nu een paar weekjes bij ons in de opvang. Hij heeft even de tijd gehad om aan te sterken maar is nu echt wel klaar voor zijn eigen thuis.

Duende is een super lieve aanhankelijke hond, misschien soms timide maar dat zie ik eigenlijk niet meer. Het is gewoon een bescheiden hond. Maar toch ook vrolijk, blij en met een open karakter.

Hij is gezellig aanwezig in huis, maar ligt de meeste tijd lekker op de bank of in een van de mandjes. Behalve als er gegeten wordt, dan helpt hij je graag. Met wat sturing krijg je toch de kans om zelf je bordje leeg te eten.

Duende blijft samen met mijn eigen honden braaf alleen thuis als ik ga werken. Blaft, jankt of sloopt dan niet. Hij hoeft dan niet in de bench. Hij gaat graag mee naar buiten en loopt zonder te trekken naast je aan de riem. Wanneer we andere honden tegenkomen vindt hij het fijn als ik tussen hem en de andere hond loop. Mocht de andere hond uitvallen dan heeft hij in ieder geval geen schrammetje. Dat is dan best wel slim. Wanneer we eenmaal stilstaan wil hij wel graag kennismaken. Hij is niet bang van het verkeer of mensen.

In de avond gaan we met de auto naar het natuur gebied. Hij gaat makkelijk in de auto en tijdens het ritje is hij rustig. Op het natuurgebied mag hij los en dat vindt hij, en ik natuurlijk ook, geweldig! Hij houdt mij goed in de gaten en blijft in de buurt. Af en toe trekt hij een sprint, en ja, dan zie je de ware schoonheid van een Galgo. Hij zweeft en je ziet de power die daarbij komt kijken: prachtig! Wanneer we een hond tegen komen zorg ik altijd dat ik in de buurt ben zodat ik de kennismaking een beetje kan sturen. In het begin vond hij het eng en ging al een beetje achter mij lopen (je kunt maar zuinig zijn op je zelf) nu wil hij weleens heel onbeleefd aan komen scheuren. Een beetje sociale vaardigheden kan hij dan wel gebruiken.

Duende is een heerlijk lief, zachtaardig hondje (in grote verpakking) hij ziet er nog dun en schonkig uit maar is al aan het groeien. Wanneer hij volgend jaar al zijn bespiering heeft zal je niet weten wat voor prachtige imposante hond je ziet. Hij is ondertussen zindelijk. Duende en katten is geen optie.

Wil je meer informatie over Duende, neem dan gerust vrijblijvend contact op

Filmpje in het asiel https://youtu.be/xnoNc7MmoQ4

Filmpje met andere honden in het park https://youtu.be/-Aco6onjOxc

Filmpje van lieve Duende https://youtu.be/Jzm2Ptldmfw

Duende werd samen met Mercurio in de buitenkennel achtergelaten. We weten verder niks over hun historie. De arme Duende kwam met zijn  lichaam onder de wondjes en littekens in het asiel. Hij was erg bang, maar beetje bij beetje gaat hij de mens leren vertrouwen. Hij is erg rustig en met andere honden is hij erg lief. Wanneer hij helemaal op geknapt is, is hij een geweldige mooie hond.

.

 
GEADOPTEERD!
Sexe: Reu
Soort: Podenco (mix)/Galgo (mix)
Grootte: 50 CM en groter
Leeftijd: 5 jaar
Verblijfplaats: Opvang NL
Plaats: Heinenoord
Tel. nr.: 06-28340006

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend