Hermes in Nederland

 
Beschrijving:

Hermes zit nu een paar weekjes bij ons in de opvang. Hij heeft echt even tijd nodig gehad om te wennen. Hij vond het allemaal heel spannend al die nieuwe dingen. Een nieuw huis, nieuwe mensen, nieuwe hondenvrienden, nieuwe omgeving buiten. Hij was helemaal ontheemd. Vond het duidelijk niet echt grappig en je zag hem terug verlangen naar zijn tijd in het asiel wat voor hem wel een veilige haven was.

Nu na een paar weekjes begint hij zijn plekje te vinden en te ontspannen. Hij gaat nu graag mee naar buiten, maar wel met een voor hem bekend persoon, in de middag als de hondenuitlaatmevrouw komt blijft hij liever thuis. Ondanks dat hij niet meegaat doet hij niks in huis.

Voor ons is hij ondertussen een lieve knuffeldoos geworden. Als we thuis komen staat hij met een veer onder zijn buik ons te begroeten: alle vier zijn pootjes van grond. Wanneer je dan door je knieen gaat krijgt je neus een speciale behandeling. ’s Avonds ligt hij graag tegen je aan met zijn neus onder je kin.

Eten doet hij graag en goed. Zoals je kunt zien op de foto’s heeft hij nog best wat overgewicht maar de eerste kilo’s zijn er al af. Hij krijgt al weer een beetje taille en ook zijn nek is al wat meer in vorm.

Hij loopt super netjes aan de riem, is niet bang van het verkeer. Blaft of grauwt niet naar honden die we tegen komen. Vindt ze wel een beetje spannend maar als ze hem perse willen besnuffelen laat hij dat gelaten toen.

Hij gaat netjes om met de spullen in huis, maakt niks kapot. Hij gaat ook graag mee in de auto, springt er zelf in. Als hij tenminste de juiste aanloop heeft genomen want met dat overgewicht blijf je af en toe hangen op de drempel. Tijdens het rijden is hij relaxt. Na de wandeling in het natuurgebied weet hij feilloos welke auto hij in moet.

Hermes in het kort: lief, aanhankelijk, kijkt de kat uit de boom, iets onzeker, niet angstig, trouw, leergierig, iets waaks, geen keffer, relaxt, speels als het vertrouwd is, waarschijnlijk niet met katten.

Ik zoek voor Hermes lieve rustige en geduldige mensen. Die hem een regelmatig leven kunnen geven. Mensen die hem zeker de eerste weken de tijd willen geven om aan hen te wennen in zijn tempo. Wanneer je hem die tijd geeft krijg je daarna een vrolijk , lief en stabiel hondje die voor je door het vuur gaat  en waar je ook leuk mee kunt stoeien.


Filmpje 07-05-2018 https://youtu.be/7tfq8TREW98

Filmpje https://youtu.be/OISy__Jdyss

Filmpje Hermes krijgt kusjes https://youtu.be/_NFEBRSdNfs

Hermes hebben ze anoniem achtergelaten in het buitenhok van het asiel,samen met een hondje dat stervende was. 

.

 
Sexe: Reu
Soort: Nog niet bekend
Grootte: 35-50 CM
Leeftijd: 5 jaar
Verblijfplaats: Opvang NL
Plaats: Hendrik Ido Ambacht
Tel. nr.: 06-28340006

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend