Gaston in Nederland

 
Beschrijving:

 

Filmpje dat hij los loopt tijdens een wandeling https://youtu.be/iQ8mCk0MhmY

Filmpje van lieve Gaston https://youtu.be/NQjJJ2SDg38

Filmpje dat hij super goed is met katten https://youtu.be/zme5pkC0AYo

Filmpje met Coby https://youtu.be/oL3EPu-h_KY

Filmpje waar hij geniet van de aandacht https://youtu.be/_fwqK90BHZY

Filmpje dat hij speelt bij een strandje https://youtu.be/BL6OLS-h8nI

Filmpje van Gaston los op een strandje https://youtu.be/W_LdhFjRQOc

Filmpje buiten het asiel https://youtu.be/CQGtaLuPrGE

Gaston in het park met adere honden en we leggen uit waarom zijn oren zijn afgeknipt.

Gaston is een Bodeguero reutje van ongeveer 4 jaar oud. Hij is sinds eind december in een gastgezin in Zeeland, waar hij het ook met de andere honden en de poes goed naar zijn zin heeft. Een Bodeguero ziet er een beetje uit als een Jack Russell terrier, maar het karakter van een Bodeguero is wel anders. Over het algemeen zijn ze minder fel dan de terrier. Toch is Gaston wel een pittig kereltje, die het kaas niet van zijn brood laat eten.
Zijn oren en staart zijn gecoupeerd. Volgens de mensen die hem kwamen brengen had zijn eigenaar (hun buurman) dit zelf gedaan met een tang.... Buiten dit werd Gaston ook door hem verwaarloosd. Gaston is ondanks dat ook om te zien een leuk en lief hondje. Hij is ca 40 cm hoog en weegt 9 ½ kg.
Hij kwam in het asiel met leishmania en vol met teken. Inmiddels is hij schoon en mooi en de Leishmania (Mediterrane ziekte) is goed onder controle met twee pilletjes per dag.  Hij snakt naar wat aandacht voor zichzelf. Gaston wil vooral heel graag kroelen en dicht tegen zijn vrouwtje / baasje aan kruipen.  
Gaston moet wennen aan alle nieuwe dingen die hij in Nederland ziet en hoort. Van het vuurwerk is hij erg geschrokken. Hij schrikt buiten nog gemakkelijk van allerlei hardere geluiden: brommers, sirenes, bellen van bruggen, treinovergangen, enzovoort. Gaston is niet geschikt om in een drukke omgeving te wonen. Hij kan bij (grotere) kinderen en andere huisdieren behalve cavia’s, konijnen en dergelijke. Hij is een jachthondje en heeft de neiging achter kleinere dieren, ook vogels, aan te gaan. Gaston heeft veel energie en kan erg hard lopen, dat doet hij graag achter een balletje en met andere honden. Hij wil ook naast de fiets lopen, moet daar nog wel meer mee oefenen. Hij kan het goed vinden met elke hond die hij tegen komt, gaat er vrij en blij op af, zonder opdringerig of dominant gedrag te vertonen. Hij reageert goed op correcties. Gaston heeft enige opvoeding gehad, maar er moet nog een en ander bijgespijkerd worden. 

 

 

 
GEADOPTEERD!
Sexe: Reu
Soort: bodeguero (mix)
Grootte: 0-35 CM
Leeftijd: 5 jaar
Verblijfplaats: Opvang NL
Plaats: Info@sphoek.com
Tel. nr.:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend