Cohen in Nederland

 
Beschrijving:

Cohen is een mooie hond om te zien, de binnenkant is echter nog veel mooier!
Hij heeft een heel zacht karakter, is relaxt, rustig, lief en aanhankelijk. Echt een hele fijne hond om in huis te hebben. Hij sloopt niet, kan braaf alleen thuis blijven (samen met mijn eigen hond), hoeft niet in de bench, is zindelijk. 
Cohen is geen hond die heel de tijd 'in your face' zit maar komt wel graag bij je liggen. 's Avonds ligt hij in een mandje naast mij. Overdag komt hij soms aan mijn voeten liggen , maar hij kan ook lekker ergens anders gaan liggen dutten.
Naar buiten gaan doet hij graag, trekt niet aan de riem. Hij is soms onzeker als mensen ons tegemoet lopen, probeert zich dan te verschuilen achter mij of er met een boogje om heen te lopen. Hij blaft dan niet, grauwt niet, probeert alleen voorzichtig weg te komen. Zo doet hij dat ook met tegemoet komen de honden. Hij neemt het zekere voor het onzekere. Als we dan even stilstaan en een gesprekje aangaan met de mensen, zie je hoe stabiel Cohen is. Alle honden vinden Cohen lief en leuk, op een of andere manier straalt zijn innerlijke rust op de anderen af.
De onzekerheid die hij nu nog laat zien is niet heel raar. Cohen heeft het in het verleden niet leuk gehad. Ongeveer een jaar geleden werd hij samen met een andere hond in het buiten hok van het asiel achtergelaten. Toen waren ze beiden extreem angstig en durfden ze niks. Niet te bewegen, niet te eten, ze durfden je niet aan te kijken. In het asiel hebben ze geleerd om de mensen weer te vertrouwen. En nu mag Cohen hier in Nederland op zoek naar zijn eigen thuis. Om die reden zit hij bij mij in de opvang.
En wat heb ik met hem een fijne opvanghond in huis! Hij is lief en gezellig, makkelijk en sociaal (ook mijn eigen reu vindt hem leuk) is op een bepaalde manier aandoenlijk. Hij heeft een hoge gunfactor.
Hij is rustig in de auto. Hij is hier nog maar net en is een beetje verlegen voor de camera, maar ik ga in de loop van tijd natuurlijk proberen nog meer (mooiere foto's van hem te maken).

Ik zoek voor hem lieve vrolijke mensen met een rustige inborst, die hem de wereld willen laten zien. Met hem leuke dingen gaan doen, hem de laatste stap laten maken naar een volwaardig leuk honden leven. Spelen (is hij al voorzichtig mee begonnen), lekker naar buiten, knuffelen deel uit maken van een gezin.

Inmiddels is Cohen allang niet meer de bange hond die hij was... hij loopt heerlijk rond bij de receptie begroet ieder die binnen komt en loopt een stuk zefverzekerder rond . Hij loopt netjes en rustig aan de riem en andere honden laat hij met rust. Cohen kan beter niet met katten.

 

https://youtu.be/CFQ72na73gk

Cohen werd samen met Leonard achtergelaten in de buitenkennel van het asiel. Ze waren vreselijk bang allebei. Bang om op te staan, bang om te eten, bang om je aan te kijken, bang om te bewegen. Het is vreselijk zielig. Wat is er met jullie gebeurd? Op het filmpje kan je zien dat Cohen al veel meer durft, nog wel met wat aarzeling. Maar heel stiekum vindt hij het aaien en de aandacht wel lekker. 

Cohen and Leonard were dumped at the shelters outdoor kennel. They are both really scared. Afraid to get up, afraid to eat, afraid to look at you, afraid to move. It's heartbreaking to watch. What happened to you?
Cohen on video: VIDEO1 & VIDEO2 (26 feb 2017)

 

 

 

 
GEADOPTEERD!
Sexe: Reu
Soort: Onherleidbare kruising / Mezcla
Grootte: 35-50 CM
Leeftijd: 6 jaar
Verblijfplaats: Opvang NL
Plaats: Hendrik Ido Ambacht
Tel. nr.: 06-28340006

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend