Nelly in Nederland

 
Beschrijving:

April 2019: Het gaat heel goed met Nelly, wat een verschil met toen ze net bij ons was. Ze wordt steeds vrijer en meer ontspannen. We zien een enorme stijgende lijn en die zet nog wel even door Inmiddels horen zowel de oudste dochter (20) als de jongste (10) tot haar favoriete personen. Als ze je eenmaal vetrouwd is ze niet zuinig met kusjes. Zelfs mijn man heeft afgelopen week al kusjes gekregen. Ook buiten durft ze steeds vaker mensen te benaderen om even te snuffelen. Ook andere honden vindt ze steeds leuker. Er lopen een paar hele knappe reutjes in het bos waar ze gek op is. Aan de geluiden in huis is ze gewend en zelfs de stofzuiger geeft geen paniek. Het is gewoon een heerlijke hond. Liefde en geduld is alles wat nodig is.

Februari 2019: Nelly sinds 24/01 bij ons in de opvang. Langzaam aan begint Nelly een beetje te wennen aan het leven in huis en vooral aan de geluiden. Het is een hele mooie, zachtaardige maar nog angstige hond. Ze is dag en nacht los in huis en dat gaat prima.  Ze is zindelijk en komt nergens aan. Wel heeft ze een veilige plek/hoek nodig waar ze zich terug kan trekken. Ze is nu  aan mij gewend en vindt het fijn om in mijn buurt te zijn. De overige gezins leden vindt ze nog spannend maar ze neemt al wel iets lekkers van ze aan en laat zich ook aanhalen. Mannen zijn wel spannender dan vrouwen. Ze begint  het woordje zit langzaam aan te snappen maar doet dit alleen als ze zich veilig voelt. Buiten loopt ze perfect mee aan de lijn. Ze is nog wel  schrikkerig en kan dan even springen/draaien maar ze is snel te kalmeren. Ze heeft daarom ook een goed tuig nodig. Ik merk dat ze buiten ook steeds meer aan het wennen is. Ze vindt het heerlijk om buiten te zijn/te wandelen en snuffelt er dan vrolijk op los. We lopen steeds dezelfde route zodat ze rustig kan wennen. Ze gaat prima samen met ons eigen hondje en kan dan ook al een tijdje alleen zijn. Nelly is banger voor mensen dan andere honden. Ze heeft al voorzichtig kennis gemaakt met andere honden en dat ging prima. Het zou perfect zijn als Nelly in een heel rustig gezin (dus geen drukke kinderen) terecht zou komen. Het liefst met nog een rustige, stabiele hond en natuurlijk een  (ervaren) baasje die haar met veel geduld het vertrouwen in mensen terug kan geven.

Filmpje dat ze netjes wacht op eten https://youtu.be/oNpAnupXayQ

Filmpje met haar vriendje https://youtu.be/WrLXiIefTfc

Filmpje dat ze ligt te genieten https://youtu.be/Abey-BgAnFA

Filmpje op een veld met andere honden https://youtu.be/shMTjh809uM

Filmpje dat ze het water in gaat https://youtu.be/nTuv2bSELv0

Filmpje los in het bos https://youtu.be/O_PJwiSYfU0

Filmpje in Nederland https://youtu.be/99zGKComl2Q


 

Filmpje dat ze lief gedag komt zeggen https://youtu.be/XoDdGeQhZoE

Filmpje dat ze iets lekkers krijgt https://youtu.be/PwF97tacZJ8

Filmpje tijdens het wandelen https://youtu.be/UFpTsngvBc8

Filmpje van lieve Nelly https://youtu.be/s2s0gmJ6vrc

Filmpje in het water https://youtu.be/CBpYgDVcrfk

Filmpje https://youtu.be/Kgw8xQSx4zY

(December 2018) Nelly is een super lieve hond. Ze is nog steeds wel wat nerveus, maar het gaat echt al veel beter. Ze loopt nu los rond bij het kantoor in het asiel, waar ze veel mensen ziet en daar dus ook aan kan wennen. Ze loopt goed mee aan de riem, maar als ze iets spannend ziet kan ze wat nerveus aan de riem draaien en trekken. Met een goed tuigje en riem is er niks aan de hand. 

Nelly werd op 8 september 2016 hoogzwanger gered van een vreselijk leven. Nelly was doodmoe en uitgeput. In het asiel is zij bijgekomen en op 20 september bevallen van haar pups.
Nelly werd samen met een andere zwangere hond (Nova) gered die op 8 september haar pups heeft gekregen. Omdat Nelly zelf niet voldoende melk had heeft Nova haar pups groot gebracht.
Nelly was erg bang en dat is niet verwonderlijk. Haar vertrouwen in de mens is erg aangetast doordat zij tot nu toe alleen maar slechte mensen is tegen gekomen. Het heeft tijd nodig om haar het vertrouwen terug te geven. Heel langzaam zien wij dat zij minder bang wordt.
Ze moet afschuwelijke dingen hebben meegemaakt in haar nog jonge leven. In het asiel is een Spaanse vrijwilligster (Marga) haar aan het leren dat mensen ook heel lief kunnen zijn. Het is Marga al na een paar weken gelukt om Nelly te knuffelen en zelfs op schoot te nemen. Iets wat eerst absoluut niet mogelijk was.
Nelly is een ENORM LIEVE en ZACHTAARDIGE prachtige hond. We zoeken iemand voor haar die begrijpt dat zij tijd nodig heeft om over haar angsten heen te komen. Iemand die geen haast heeft en Nelly rustig laat wennen en haar vooral tijd, liefde en aandacht geeft. Ze is het zo waard!

Nelly op video: VIDEO1 (oktober 2016) & VIDEO2 (maart 2017)

Nelly was heavily pregnant when she was rescued on September 8th 2016 from a horrible life. Nelly was exhausted. She can now regain her strength at the shelter and peacefully give birth to her pups. They will probably turn out to be as gorgeous as she is.
Nelly and Nova were rescued together. Bound by faith and both on their way to a better life. They are so worth it!

 

 
GEADOPTEERD!
Sexe: Teef
Soort: Nog niet bekend
Grootte: 50 CM en groter
Leeftijd: 5 jaar
Verblijfplaats: Opvang NL
Plaats: Info@sphoek.com
Tel. nr.:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend