Lucy

 
Beschrijving:

21/10/2008


From: ester.hoogaerts@tiscali.nl
To: aleida@sphoek.com
Subject: hoe gaat het met Lucy!
Date: Tue, 21 Oct 2008 17:18:49 +0200

Hallo Aleida,

 

Graag wil ik je even laten weten hoe het met je ex-pleegkind Lucy (Jinx) gaat!

 

Ik heb nog geen dag spijt van mijn keuze gehad, ze is alles wat ik zocht in een tweede hond. Jinx is nu ongeveer 10/11 maanden en wordt volgende week gesteriliseerd. Dit wilde ik van de zomer al doen in de vakantie, maar toen werd ze voor die geplande datum loops. Ik heb nooit meer iets gemerkt van het liesbreukje, maar daar kijken ze meteen even naar bij de sterilisatie.

 

Nog nooit heb ik zo’n aanhankelijk hondje meegemaakt als zij, ze is gewoon helemaal gek van me. Luistert als de beste, ook omdat ze eigenlijk best onzeker is denk ik, en wil altijd bij je zijn. Ik hoef je dus niet te vertellen dat ze allebei in bed slapen en dat is me toch gezellig. Wel is Jinx buiten erg bang en onzeker met andere honden, daar moet ze niets van hebben, ik snap daar niets van, want er is nooit iets vervelends gebeurd met een andere hond. Ik hoop dus dat ze nog wat zekerder wordt met de jaren. Zal misschien iets met het verleden hebben te maken, daar kom ik jammer genoeg nooit achter.

 

Met mijn andere hondje Cubore, had de match niet beter kunnen zijn, ze zijn echt gek op elkaar. Ze dagen elkaar uit tot spelletjes, de hele dag door, zo leuk om te zien. Ook als ze alleen moeten blijven, gaat dat zonder problemen. Samen zijn ze waaks, maar zo dat het leuk is, ze blaffen wel maar kort. Ik ben een loopfan en ook voor allebei de honden kan de wandeling niet vaak en lang genoeg zijn, ze zijn echt niet moe te krijgen, super dus!

 

Het is een grappig beest geworden, mooi formaatje en een mix uit diverse honden denk ik, maar volgens mij zit er wel podenco in, gezien de kleur en karakter. (Zie de foto’s van vandaag)

 

Ik kijk nog wel eens op de site, ik zou er zo weer een nemen, maar ik houd me in, het is genoeg zo. Heel veel succes met jullie goede werk!

 

Groetjes Ester en Cubore&Jinx

______________________________________

Ik wil je even vertellen dat het heel goed gaat met Lucy ( ik noem haar Jinx)! Helaas heb ik mijn oude hond vorige week maandag moeten laten inslapen, dat ging ineens heel snel. Ineens kon ze niet goed haar slijm en eten meer weg krijgen en toen viel bij mij het kwartje….zo was het genoeg. Het is een goede keus, maar wel heel moeilijk hoor, na 12 jaar.

Ondanks dat ben ik heel blij dat ik de keus heb gemaakt om alvast een pup erbij te nemen. De overgang is zo heel vloeiend geweest, voor zowel mijzelf als mijn andere hondje. Zoals je op de foto’s kunt zien zijn ze dikke maatjes. Echt de hele dag door is het spelen, slapen, eten en ga zo maar door…..echt zo leuk om naar te kijken. Door de komst van Lucy lijkt het wel of zij zelfverzekerder is geworden, ze heeft niet meer de oude hond om op te leunen. Ik vind Lucy echt super, ze kan goed in de auto, sloopt niets, kan alleen zijn, is heel erg persoonlijk aanhankelijk voor mij en daardoor luistert zij ook heel goed. Het “hier komen” buiten is al helemaal geen probleem. Ik ben nu met “zit” bezig, dat is heel moeilijk hoor als je heel enthousiast bent, maar af en toe lukt het ineens.

Het is echt een hondje dat graag naar je luistert. Ook is het een hondje die het niet erg vind om nat te worden van de regen of onder de blubber te zitten, het is echt een wandelhond! En dat vind ik juist zo lekker om overal te gaan lopen met de honden. Het zindelijk worden is nog een uitdaging, ik neem ze nu s’nachts mee naar boven, dan haalt ze de nacht in ieder geval.  Overdag vind ik af en toe nog iets, of als ik net uit ben geweest of soms heb ik zelf niet goed opgelet. Maar dat komt vast goed. Ik las dat het soms tot 8 mnd kan duren voordat een hond echt zindelijk is. En aangezien ik later met haar ben begonnen…..Ik merk niets van het liesbreukje dus misschien komt dat vanzelf nog goed. Nou tot zover even een update, prettige paasdagen

Groet Ester Hoogaerts

 

Bij het nieuwe baasje:


 
GEADOPTEERD!
Sexe: Teef
Soort: Nog niet bekend
Grootte: 0-35 CM
Leeftijd: 11 jaar
Verblijfplaats: Opvang NL
Plaats:
Tel. nr.:

 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend