Queche

 
Beschrijving:

Queche en Quilla werden anoniem in het buitenhok van het asiel achtergelaten. Het zijn ruwharige podenco mixen en zeer waarschijnlijk van een jager geweest, want beide honden zijn erg angstig en hebben nog weinig liefde van de mens gekend, ze zijn erg op hun hoede, wat heeft de mens nu weer voor ze in petto?


Podenco's worden in Spanje uitsluitend gebruikt voor de jacht en worden door de jager vaak gezien als een soort gebruiksvoorwerp.  Een jager houdt zijn podenco's vaak in (grote) groepen, ze jagen namelijk ook groepsgewijs. Dit verklaart waarom een podenco over het algemeen heel erg sociaal is met andere honden. In het asiel lopen er Spaanse mensen langs de hokken, die de podenco's zien zitten en dan zeggen: "Oh dat zijn 'maar' een paar podenco's"... en dan weer doorlopen. In Spanje ziet men de podenco niet als huishond, terwijl het juist een ras is wat het als gezinshond erg goed doet, vanwege hun lieve, zachte en uiterst tolerante karakter. De podenco's die de jager dumpt of verliest zijn ook vaak de honden die niet (of niet genoeg) jagen. Podenco's die in een gezin wonen kunnen over het algemeen heel goed overeen met bijv katten en andere huisdieren en zijn erg tolerant en voorzichtig met kinderen.


Queche en Quilla zijn nu veilig bij ons. Ze zijn allebei nog jong, 2 a 3 jaar oud geschat, dus ze kunnen nog veel leren. Onze vrijwiligers zetten zich enorm in om de honden zo snel mogelijk te socialiseren tijdens hun dagelijkse wandelingen. Dit tweetal heeft wel even wat liefde en geduld nodig en een baas die dat begrijpt. Het zijn twee kanjers!


Queche is wat terughoudender dan het teefje Quilla. Maar hij is wel heel nieuwsgierig en samen met een andere hond durft hij meer. Hij laat zich aanraken en hij vindt het toch wel erg fijn om aangehaald te worden, maar hij is nog heel voorzichtig. Queche heeft een ontzettend lief koppie.

 

 

 
NIEUW!!
Sexe: Reu
Soort: Podenco (mix)/Galgo (mix)
Grootte: 35-50 CM
Leeftijd: 1.5 jaar
Verblijfplaats: La Nucia


 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend


Sharkan in NederlandLinks

Advertentie


dogs 5%