Isolda (Sollie) in Nederland


Beschrijving:

Bericht van de opvang 'moeder' van Sollie

23-09-2019 

Graag stel ik je voor aan Isolda, een mix windhond meisje van 8 jaar oud. Isolda is afkomstig uit Spanje en was geadopteerd in Nederland. Helaas konden haar adoptanten niet langer voor haar zorgen door hun medische omstandigheden. Daarom verblijft ze nu in een pleeggezin nabij Rotterdam.

Isolda is een super vrolijke meid. Haar aanstekelijke kwispelstaartje en heerlijk zachte vacht maken haar onweerstaanbaar om mee te kroelen. Ze is gelukkig ook dol op kroeltjes, knuffeltjes en aaitjes. Ze is erg jong van geest en houdt ze van spelen. Ze rent met de kolder in de kop wel eens door de woonkamer met een knuffeltje dat langzaam uitgeplozen wordt. Ze heeft dan ook nog wat beschaafde manieren te leren, maar de basis is gelegd. Ze is zindelijk, kan braaf aan de lijn lopen, kan loslopen, kan alleen thuisblijven, luistert naar haar naam en kan zelfs op commando zitten en af. Alleen ‘nee’ is een moeilijk woord. Ze heeft bij haar voormalige adoptanten in een wat grotere roedel geleefd. Toen ze net in haar pleeggezin kwam, moest ze even wennen aan de rust. Ze heeft inmiddels geleerd dat ze haar baasje niet hoeft te claimen, en dat het helemaal niet nodig is om botjes in de tuin te begraven. Ook iets waar ze dol op is: botjes! Geen zorgen voor de rommelkonten onder ons want ze weet precies het verschil tussen jouw nieuwe schoenen en haar botjes en knuffeltjes. Ze kan samenwonen met katten, al is ze op straat wel erg alert op klein grut. Ze kan zeker ook samenwonen met andere hondjes, maar het is wel belangrijk haar te laten weten dat ze meetelt in het gezin en gewaardeerd wordt en dus niet voor zichzelf op hoeft te komen. Ze is vriendelijk tegen kinderen en is nog nooit uitgevallen naar de onvoorspelbare buurkinderen die aan haar staart willen trekken. Ze is bijna het perfecte lieve zachte kroelgrage huishondje, haar enige imperfectie is de Leishmania. Ze krijgt dagelijks een pilletje allopurinol waarmee ze helemaal stabiel is. In de nabije toekomst zal een test gedaan worden om te bepalen of het slikken van de allopurinol nog noodzakelijk is.

Sollie, zoals ze liefkozend wordt genoemd, is op zoek naar een permanent huisje. Ze heeft het reuze naar haar zin met haar pleeghondbroer en pleegvrouwtje, maar ze verdient een eigen mandje met een baasje dat haar knuffelt tot ze erbij in slaap valt. Een baasje dat aan haar speeltje trekt als ze vermaakt moet worden, een baasje dat stiekem een likje krijgt uit blijk van pure liefde, een baasje dat haar een nachtkusje geeft als ze om half 9 bepaalt dat het nu wel bedtijd is en naar de slaapkamer wandelt, een baasje dat haar niet verklapt dat in dat stukje worst een pilletje verstopt zit, een baasje dat álle liefde en aandacht die hij/zij aan haar geeft direct terug krijgt in warme waardering zoals alleen Sollie dit kan. Ben jij dit baasje?

 

UPDATE 22-08-2019

Wat een Sollie met een Rollie doet... Spelen met knuffeltjes deed hij nóóit, maar super vrolijke Solliedrol en haar rondvliegende teddybeer lokken Rolan uit de kast. Wat is Isolda toch een heerlijk meisje, speels, maar met mate. Zoals je van een windhond kunt verwachten: buiten een wildebras en binnen een professionele schone slaapster, met soms een verdwaald binnenspel. De gremlin in haar is bijna verdwenen, delen van speeltjes, lekkers en zachte plekjes blijkt hardstikke leuk te zijn - wie had dat gedacht?! Ze heeft nog het een en ander te leren, maar de basis is perfect: ze wil haar baasje gelukkig maken en luistert vol interesse naar wat je zegt. En windhonden-liefhebbers hebben vast geen sterke behoefte aan een hondje dat op commando een high five kan geven. Ze is zindelijk, vriendelijk, kan goed alleen blijven, eet goed, is gezond (de Leish is onder controle), nieuwsgierig, lief, lief, schattig, kroelerig, lief, nog meer lief, zacht en vrolijk. En dat werkt beter tegen depressies dan Prozac of cognitieve gedragstherapie (ik kan het weten als klinisch psycholoog in spe! ;)).

Nu nog een adoptant... Jij misschien?

 

UPDATE 11-08-2019

Rol heeft een nieuw vriendinnetje!! Sinds vrijdag biedt hij deze prinses zijn warme mandje aan. Ze heet Isolda (Rol en Sol, klinkt geweldig toch?!) en ze is al 8 jaar oud. Maar daar merk je niks van hoor! Ze is zo vitaal als een pup, alleen haar witte snoet verraadt haar leeftijd. Isolda houdt héél veel van kroeltjes, knuffeltjes en aaitjes. Ze wil graag de hele dag achter je aan lopen, samen koken, samen de was doen, samen stofzuigen, samen tv kijken. Helaas konden haar vorige baasjes haar niet meer verzorgen, en daarom is ze nu op zoek naar een nieuwe BFF. Als ik haar goed inschat, zo na een paar dagen, zou ze het liefste als enige hond wonen. Ze verandert soms in een kleine gremlin als Rollie precies op de plek wil gaan liggen die zij heeft geclaimd. Maar met een beetje wennen is dit denk ik goed af te leren. En stiekem zijn gremlins met zo'n lange neus en grote oren best schattig. Ze is super sociaal naar mensen, vreemden geen probleem, andere honden geen probleem (ja, tenzij ze de bank ermee moet delen...), katten niet bekend, ik denk dat ze in de toekomst ook zeker kan leren om los te lopen, ze kan al heel goed alleen thuis zijn. Isolda heeft wel Leishmania, maar laat dit je niet afschrikken! Ze krijgt elke avond een pil, en daarmee kan ze gewoon 100 worden (in hondenjaren dan..). Wil jij de nieuwe BFF worden van dit schattigste prinsesje?

 

 

 

 

https://youtu.be/_9jZyJML_X8

Isolda is een prachtige en elegante galgo dame. Ze is afgestaan door haar eigenaar vanwege omstandigheden die niet met Isolda te maken hadden. Ze moet nog erg wennen aan het leven in het asiel. Ze is nog een beetje nerveus. Niet zo gek als je altijd in een huis hebt gewoond. Isolda is een lieve hond, zeer sociaal met andere honden.

GEADOPTEERD!
Sexe: Teef
Soort: Podenco (mix)/Galgo (mix)
Grootte: > 50 cm
Leeftijd: 12 Jaar


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend