Jean-Sebastian in Nederland


Beschrijving:

Vanwege privé redenen moeten wij met heel veel pijn in ons hart afstand nemen van onze Pip, op niet al te lange termijn (lees: 2 weken). Hoeveel verdriet dit ons ook doet: we willen niet egoïstisch zijn naar Pip, dat verdiend hij niet. 
Wie is Pip? Pip is een Mastin mix van 1.5 jaar oud (geb. 19-05-2017), het is door zijn mix geen grote mastin (op dit moment 30 kilo), nu nog woonachtig in Vorden (achterhoek). Hoewel we een turbulent jaar achter de rug hebben met hem is hij sinds een aantal maanden ‘stabiel’.
Het karakter: Pip is een ontzettende vrolijke, lieve pup. Hij is erg energiek, nieuwsgierig, ondernemend, kan soms wat lomp zijn maar vooral: een echte lieverd! Hij komt bij je kijken als hij merkt dat je steun nodig hebt, maar weet ook precies wanneer hij even niet bij je moet komen. Vind bezoek ontvangen erg leuk (moet hier in het begin nog wel iets sturing in krijgen). Pip heeft wel ruimte nodig. Hij heeft een aantal keer per dag ‘het gekke uurtje’ waarbij je moet maken dat je niet in de weg staat (haha). Hij legt zijn oren in de nek, staart gaat omlaag, buik gaat aan de grond en rennen maar! Geweldig om te zien. Maar ook Pip is soms wel eens uit. Zo energiek als hij kan zijn, zo goed kan hij ook slapen en rusten.
Basiscommando’s kent hij. Hij heeft tot dusver geen (grote) trauma’s: houdt alleen niet van in een bench, vind storm soms wat spannend en probeert luchtballonen uit de lucht te blaffen. Is niet wagenziek, kan een auto rit goed doorstaan en vind dit ook leuk. Wij hebben Pip alleen niet geleerd los te lopen, buiten ons terrein (volledig afgezet). Heeft geen voernijd, je kunt alles van hem afpakken zonder dat hij daarop reageert behalve verbaasd. Kent commando ‘wachten’ en ‘toe maar’ erg goed, zelfs als het om zijn lieveling’s snoepjes/voer gaat. 
 

Bij wie mag Pip zijn 'gekke uurtjes' gaan houden? 

 

.

ANDERS!
Sexe: Reu
Soort: Nog niet bekend
Grootte: > 50 cm
Leeftijd: 7 Jaar


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend