Anso in Nederland


Beschrijving:

Anso

Deze lieve hond is nu een week bij ons in de opvang. Zoals in het asiel al zichtbaar was is hij lief en aanhankelijk. En hoe! Het liefst zit hij heel de dag op schoot en dat is dan letterlijk. Omdat de verpakking net is te groot is voor op schoot neemt hij ook genoegen met een plekje naast je.

Anso is in huis lief en gezellig, wanneer hij in de gaten heeft dat het geen tijd is om te knuffelen gaat hij lekker ergens liggen en heb je geen kind aan hem. Hij gaat goed om met onze eigen honden, een reu en een teef. Hij zou heel graag met onze reu willen spelen, maar die houdt de boot nog even af. Eerst nog maar een beetje rust vinden. De gebeurtenissen van de afgelopen tijd hebben wel indruk gemaakt op hem, dat uit zich in af en toe druk en uitgelaten zijn. Hij heeft nog even tijd nodig om weer op aarde te landen. Maar ondertussen doet hij heel erg zijn best en laat zich goed sturen, door ons maar ook door onze honden.

Hij gaat netjes om met de spullen in huis. Als ik ga werken blijven ze met z’n drietjes braaf alleen in de woonkamer. Hij gaat niet zitten blaffen en/of piepen. Het huis vind ik in de zelfde staat terug als waar ik hem in heb achtergelaten.

Natuurlijk gaat Anso heel graag mee naar buiten. Het lopen aan de riem is dan niet echt wat hij van de wandeling verwacht en loopt graag harder dan wij willen. Langzaam aan snapt hij dat er nog een persoon aan de riem vast zit en dat die gene een ander idee heeft van even een rondje lopen. Hij is niet bang van het verkeer. Andere honden die we tegen komen begroet hij netjes, misschien een beetje te enthousiast. De mensen probeert hij stiekem een knuffel en een aait te ontfutselen. Als dat lukt gaat hij er even lekker voor staan.

Nou zijn honden, en zeker dit soort honden, niet geboren om een klein rondje te maken. Dus loopt hij ook lekker los in het natuurgebied. Hij doet het super! Gaat lekker rennen, met andere honden spelen, pootje baden op het hondenstrand. Ondertussen houdt hij mij goed in de gaten en komt elke keer een knuffel halen en er twee brengen. Soms gaat hij te ver of de verkeerde kant op, dan fluit ik een keer en Anso komt gelijk.

Ik vind het een heerlijke hond om in de opvang te hebben, lief aanhankelijk, makkelijk, grappig. Gaat netjes en rustig mee in de auto. Speels, vrolijk en wanneer het moet rustig.

Anso zou het best tot zijn recht komen bij mensen die graag naar buiten gaan, lange wandelingen willen maken. Veel liefde te geven hebben. Met eventueel een stabiele andere hond erbij.

 

Dit blije ei is Anso! Anso is een prachtige pointerreu van het stevige type. Pointers worden in Spanje veel voor de jacht gebruikt. Hij werd langs de kant van de weg gevonden en door de politie naar het asiel van La Nucia gebracht. Anso ziet er niet slecht uit. Anso ligt in het asiel heel rustig en braaf in zijn hondenhuisje te slapen, maar als je bij hem komt geniet hij ontzettend van de aandacht die hij krijgt. Dan is hij niet meer bij je weg te slaan. Een hele leuke hond die graag contact met je maakt. Anso is een lieverd, een pointer. Die honden zie je niet veel in nederland . Ze worden hier in Spanje als jachthonden gebruikt. Maar zoals alle jachthonden is ook de pointer een prima gezinshond. Hij is nog jong en sterk en heeft wel ruim beweging nodig. De politie heeft hem kunnen vangen toen hij langs de weg liep te zwerven  Vermoedelijk in afwachting van zijn baas die hem daar uit de auto heeft gegooid. Trouw als hij is bleef hij daar gewoon heen en weer lopen. Hij kon toch ook niet bedenken dat hij eenvoudig weg gewoon gedumpt was? Hij is een beetje schrikachtig, maar dat komt binnen no-time helemaal goed! Hij is lief voor mensen en ook voor andere honden!!  VIDEO1

.

GEADOPTEERD!
Sexe: Reu
Soort: Nog niet bekend
Grootte: > 50 cm
Leeftijd: 9 Jaar
Plaats: Heinenoord
Tel. nr.: 06-28340006

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend