Elmer in Nederland


Beschrijving:

Na lang wikken en wegen heb ik de knoop doorgehakt en ben ik op zoek naar een goed tehuis voor Elmer. Elmer is een mooie kruising Rottweiler vent van +/- 5 jaar jong en is gecastreerd.
Twee jaar geleden heb ik Elmer via stichting Sphoek geadopteerd we hadden toen een groot huis met een wei en nog een ander klein hondje en drie katten. Elmer was vreselijk bang en heeft al heel veel meegemaakt maar na een tijdje ging dit gelukkig een stuk beter en had hij zijn draai helemaal gevonden.
Helaas hield mijn relatie met mijn toenmalige partner geen stand en moest ik verhuizen naar een flatje. Ik heb toen alle dieren meegenomen maar kort na de verhuizing overleed mijn oude hondje. De veranderingen waren moeilijk voor Elmer want van een groot huis met tuin zat hij nu in een flat zonder zijn vriendje. Met de katten kan Elmer het goed vinden, wel rent hij er weleens achter aan maar dit is omdat hij wil spelen (de katten vinden dit helaas geen goed idee).
Door mijn situatie ben ik meer moeten gaan werken waardoor Elmer meer alleen thuis zit. Elmer kan heel goed alleen thuis blijven, soms wel zeven uur. Hij blaft nooit en maakt niks kapot en is zindelijk.
Omdat ik het zielig vond dat Elmer zoveel alleen zat, ging hij vaak naar mijn ouders waar nog twee andere honden zijn en kwam af en toe de hondenuitlaatster.

Elmer begon heel ander gedrag te vertonen van een sociale hond begon hij ineens uit te vallen naar andere honden als hij aan de riem liep. Dit kwam allemaal door mijn onstabiliteit en omdat ik niet goed in mijn vel zat, voelde Elmer zich de baas. Samen met een gedragstherapeut heb ik hard gewerkt om Elmer weer op de rit te krijgen. En dat is gelukt.
Elmer is een dominante maar ook onzekere hond en hij heeft veel behoefte aan structuur, rust en een stabiele consequente baas. Als Elmer teveel ruimte krijgt, neemt hij het roer over. Aan de andere kant is het een heel lieve hond die graag bij je ligt te knuffelen.
Het angstige wat Elmer heeft, is nooit over gegaan het is wel minder als hij zich zeker voelt. Elmer is graag met een andere hond en het zou hem goed doen bij een stabiele (niet dominante) hond te worden geplaatst.

Elmer kan niet bij kinderen onder de 16 jaar worden geplaatst. Hij wordt erg nerveus van kinderen en is er bang voor. Hij kan er niet tegen als een vreemd iemand hem aankijkt (dominante houding) dan durft hij gerust te grommen en zelfs te happen. Hier zul je rekening mee moeten houden. Hij heeft me nog nooit gebeten, maar ik weet dan ook tot hoever ik met Elmer kan gaan. Het is geen hond die je even optilt of onverwacht kunt aanraken.
Soms waren er mensen die Elmer wilden aaien en dit ging 10x goed en de 11de x hapte hij zonder aanleiding om aan te geven dat hij hier niet van gediend was. Hij werd niet gedwongen om naar het bezoek te komen, maar kwam dan zelf erbij zitten. Dit is een aandachtspunt, hier zul je altijd rekening mee moeten houden want dit gedrag zal er nooit helemaal uitgaan. Voor zijn baasjes heeft hij respect maar zelfs ik kan niet zomaar alles bij hem doen. Buiten loopt hij heel netjes aan de riem en trekt niet. Momenteel heeft hij nog een speciale trainingsriem waarmee hij makkelijk te corrigeren is. Je kunt Elmer alleen corrigeren door hem streng toe te spreken of met de riem. Je kan hem b.v. niet in zijn nekvel pakken, want dan zou het goed kunnen dat hij bijt.

Ik moet Elmer herplaatsen omdat het hem niet goed doet om van mij steeds naar mijn ouders te gaan. Dit zie je aan zijn gedrag. Hij krijgt daar veel ruimte en vindt het dan lastig om zich thuis weer aan te passen. Mijn moeder kan hem niet uitlaten want Elmer is dan duidelijk de baas.
Ik ben inmiddels 3 maanden zwanger en ik durf het risico niet aan en weet dat ik Elmer hier ook geen plezier mee doe. Volgens de gedragstherapeut is het beter als Elmer in een gezin komt zonder kinderen. Elmer is erg gehecht aan mij en is heel snel jaloers. En dit zal alleen maar erger worden. Buiten het feit dat ik hier niet in staat ben om een tweede hond erbij te nemen voor Elmer vanwege de ruimte en hij hier wel behoefte aan heeft. Het is een opsomming en ik moet helaas het juiste doen, hoeveel pijn me dit ook doet.

Elmer is zeker herplaatsbaar maar het is heel belangrijk dat hij bij de juiste soort mensen komt. Ik ben voor Elmer op zoek naar volwassen mensen zonder kinderen onder de 16 jaar die veel tijd hebben om lekker te gaan wandelen en te spelen want dit doet hij heel graag. Die een stabiele (niet dominante) hond hebben waar Elmer zich aan kan optrekken.
Je moet consequent zijn en een stabiele rustige omgeving kunnen bieden. Elmer kan niet goed tegen drukte. Hij moet weten wat hij aan je heeft en zijn plaats kennen. Het is een echte huishond dus niet voor buiten.
Je zal ook rekening moeten houden met het feit dat Elmer een verleden heeft wat hij nooit helemaal los zal kunnen laten. Het zal altijd een hond met gebruiksaanwijzing blijven. Met vreemde mensen zal je altijd voorzichtig moeten zijn.
Als je op vakantie wilt gaan, kun je hem niet zomaar in een pension brengen. Hij wil niet in een bench of kennel.
Het is ook een hele lieve rustige hond die graag met je knuffelt en speelt. Kan goed met katten en andere honden (zeker als hij losloopt).
Elmer heeft een hele gevoelige maag en darmen en als hij soms opspringt moet hij overgeven. Volgens de dierenarts sluit het klepje dan niet goed af. Ook als hij nerveus is, gebeurt dit geregeld. Hij doet het goed op brokken lam/rijst en vers vlees schijven.
Hij luistert goed en kan zitten/mand en trekt niet aan de riem maar loopt netjes naast.

Ik wil een eerlijk beeld geven van Elmer en hij blijft bij mij tot ik een geschikt thuis voor hem heb gevonden.
Heb je interesse in Elmer of vragen, neem dan gerust contact op.
Ik herplaats Elmer alleen als ik daar een goed gevoel bij heb. Hij verdient een goed tehuis en gaat niet zomaar met iedereen mee. En al zijn spulletjes gaan met hem mee.

Oorspronkelijke informatie van het asiel in Spanje:
Deze prachtige Rottweiler kruising liep in de omgeving van het asiel te zoeken in de vuilnisbakken naar voedsel.
Elmer is een sociale hond. Hij is vrij rustig en komt graag een knuffel halen. Met de andere honden doet hij het prima.
Voor een Rottweiler kruising is hij niet groot, maar zijn hart is wel heel groot!

 

ANDERS!
Sexe: Reu
Soort: Rottweiler (mix)
Grootte: > 50 cm
Leeftijd: 13 Jaar
Plaats: Bosch en Duin
Tel. nr.: 0614196050

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend