Suusie in Nederland


Beschrijving:
Suusie is nu alweer een half jaar bij ons. Zij is echt mijn schatje en we zouden haar het liefst zelf houden. Helaas is onze andere teef het daar niet zo mee eens. Zij vindt Suusie niet zo leuk. Suusie wordt steeds zelfverzekerder en daarmee neemt de spanning tussen de 2 teven toe. We zoeken dus eigenlijk dringend een ander plekje voor onze Suus (het liefst een vast huisje maar een andere opvang is natuurlijk ook goed). Suusie is een schat van een hond. Toen we haar kregen was ze heel erg bang voor mensen. Als ze iemand in de verte zag, rende ze snel terug naar huis of naar de auto. Ze raakte helemaal in paniek alleen al van het horen van mensen.Zo is ze nu al lang niet meer. Ze vindt mensen nog steeds wel eng en vreemde mensen kunnen haar ook nog niet aaien, maar ze rent niet meer weg. Ze kan nu overal los en loopt gewoon langs mensen. De buren hebben een camping waar het af en toe best druk kan zijn, maar ook hier loopt ze langs. Ze begint zelfs nieuwsgierig te worden naar mensen. Vooral als ze voor haar lopen dan gaat ze steeds dichterbij lopen om ze te ruiken. En als mensen een hond bij zich hebben dan is het helemaal goed. Daar loopt ze gewoon naartoe om de hond te snuffelen.In huis is ze af en toe nog steeds wat schrikkerig. Ze schrikt van plotselinge snelle bewegingen of als je iets per ongeluk op de grond laat vallen. Hierdoor zal ze het niet zo goed in een gezin met kinderen. Ze is heel sociaal naar andere honden. Het probleem hier komt echt door onze andere teef. 
Met de andere honden (we hebben er in totaal 5) is ze heel speels. Ze kan uren met ze spelen in de tuin. Ook naar mij is ze erg speels en knuffelig. Mijn vriend vindt ze nog een beetje eng, maar ze gaat wel 's avonds naast hem op de bank liggen. ( ze is niet speciaal bang voor mannen, maar mijn vriend is marinier en dus regelmatig weg, ze kan dus niet goed aan hem wennen).
We dachten eerst dat Suusie een Boerboel kruizing was, maar we hebben ons laten vertellen dat ze (waarschijnlijk een volle) Tosa is. Een Tosa is een Japanse Mastiff die maar weinig voorkomt in Nederland, niet zo raar dus dat we dat niet gelijk herkende. Ze is echt een prachtige hond. Toen we haar kregen was ze wat mager, maar nu begint ze steeds voller en gespierder te worden. We worden vaak door mensen aangesproken die willen weten wat voor een hond het is. Helaas niemand die nog een hond zoekt.Suusie loopt heel netjes aan de riem, ze luistert heel goed als je haar roept en kan dan ook prima loslopen. Ze vindt autorijden heel erg leuk. Ze kan goed alleen thuis blijven, mits er een andere hond aanwezig is. Ze is zindelijk. Ze heeft geen voernijd. Ze is onderdanig. En ze is super lief.We zoeken voor haar een baasje/baasjes die ervaring hebben met honden. Het liefst een rustig huisje, waar niet heel veel bezoek komt of die een plekje hebben waar ze zich kan terugtrekken als ze het bezoek eng vindt. Zonder kinderen, maar met een hondenmaatje. Als je meer wilt weten over Suusie of als je keer bij haar wilt komen kijken, kun je mij bellen op 06-49123887. groet Petra
 

 

.

 

GEADOPTEERD!
Sexe: Teef
Soort: Mastin mix, Bulldog (mix)
Grootte: > 50 cm
Leeftijd: 14 Jaar


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend


Mora voorheen Gamora is Heel lief