Richi ADOPTADO


Beschrijving:

HIJ WERD GEADOPTEERD IN SPANJE

Stoere en sterke hond. Het is een lieve hond die alles ondergaat. Nog niet zo oud en met prachtige aziatische ogen. Wel zoeken wij voor dit type hond een baas met ervaring. Want zulke sterke honden moeten niet de baas gaan worden. Al is hij naar mensen toe absoluut niet dominant. Of hij met kinderen kan weten we niet. Katten reageert hij niet echt op. Het zou ons weinig verwonderen als hij een kettinghond is geweest die bij weer en wind buiten heeft gelegen. Hij werd gebracht en het is niet helemaal duidelijk of hij gevonden werd of dat er afstand gedaan werd van hem. Niet alle mensen vertellen de waarheid en bij deze mevrouw rezen wel enkele twijfels...!

Tijdens de wandeling loopt Richi netjes mee zonder te trekken. De enkele keer dat hij gecorrigeerd moet worden, luistert hij goed. Zijn mooie puntoren gaan alle kanten op. Hij vindt alles leuk. Maar hij jaagt niet en reageert niet op bv de blaffende honden bij de huizen langs de wandelroutes. En als je hem roept, kwispelt hij, doet zn oren naar achteren en komt een knuffel halen.
Hij is zo gek op uit gaan, dat hij soms sprongetjes maakt als een lammetje in de wei! En als je dan een stukje met hem gaat rennen, kan zijn dag niet meer kapot!

Eenmaal terug in zijn hok, vindt hij heerlijk om nog even met je te knuffelen. Hij kruipt dan het liefst in je om lekker aangehaald te worden. Als je dan óók nog eens met hem wilt spelen, is het helemaal feest! Hij doet erg rustig en zachtaardig in het spel. Hij doet, zoals de meeste honden doen, zijn grote bek enorm wijd open, maar je kunt je arm, hand of hoofd er in stoppen, hij doet zijn kaken niet op elkaar.

Hij moest laatst een prikje en dat vond hij vreselijk eng. Hij probeerde er op alle manieren onder uit te komen, maar geen enkele keer heeft hij geprobeerd te happen.

Wel is hij dominant naar andere honden toe, vooral reutjes, en hij kan niet goed tegen de stress van een opgesloten roedel. Daarom zit hij apart.

Hij is gecastreerd.

http://youtu.be/U9xYsSqKnzE




ANDERS!
Sexe: Reu
Soort: Herderachtig (mix) / Pastor (mezcla)
Grootte: > 50 cm
Leeftijd: 14 Jaar


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend