Shadow


Beschrijving:
Shadow een X Turkse herder is een enorme grote lobbes. Hij is aanhankelijk en erg lief.

Shadow had het in het begin erg moeilijk met de andere honden in het asiel. 
Op dit moment zit hij in een opvanggezin met andere honden en katten. Daar doet hij het geweldig goed.  Hij is er inmiddels aan gewend dat andere honden ook aardig kunnen zijn. Shadow kan niet met katten.

Leeftijd is geschat.
Hierbij de gedragsbeschrijving van de Anatolische of Turkse herder:
Het is zeker geen ras voor beginners. Je moet goed in je schoenen staan voor dit ras op te voeden. Een consequente opvoeding is verreist maar het moet wel liefdevol blijven.

De Karabash of turkse herder of anatolische herder is zeker intelligent. Dus met de juiste opvoeding kan hij zeker het een en ander leren en zijn ze redelijk gehoorzaam.

Zorg voor veel afwisseling bij dit ras, zodat hij de oefeningen niet beu wordt. Ze moeten dan ook het nut inzien van een commando voor ze die zullen uitoefenen.

Aard

Het is een zeer waakse hond. Hij is gehecht aan de mensen die deel maken van het gezin. Daarbuiten is hij naar vreemden gereserveerd en terughoudend.

De Anatolische herder is een sobere, evenwichtige, dominante en wat eigenzinnige hond. Hij is ook wat zelfstandig en is echt hard voor zichzelf.

Ondanks zijn grote is hij toch een actieve hond.

Beweging

Omdat ze vrij actief zijn hebben ze ook veel beweging nodig. Dit zijn geen appartementshonden, dus een grote tuin is bijna een vereiste. Zo zijn ze toch al een deel van hun energie kwijt. Maar een grote wandeling hoort er toch nog wel bij hoor.

Door hun onafhankelijk karakter zijn ze niet geschikt voor de hondensport. Had je waarschijnlijk al zien aankomen.








ANDERS!
Sexe: Reu
Soort: Mastin mix, Niet genoemde rassen
Grootte: > 50 cm
Leeftijd: 15 Jaar


 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend