Ray in Nederland


Beschrijving:

Ray is in Nederland en wordt verzorgd door een opvanggezin. U kunt rechtstreeks contact opnemen met het gezin voor meer informatie over Ray.
Hieronder staan meerdere leuke filmpjes van Ray in Nederland:
Ray is een knuffelbeer en speelt graag: VIDEO5 (januari 2015).
Ray geniet: VIDEO4 (april (2014).
Ray in de stad: VIDEO3 (mei 2014).
Spelen met Ray in huis: VIDEO2 (mei 2014).
Ray op het strand: VIDEO1 (juli 2014)

Informatie van het opvanggezin in Nederland:
Wij hebben Ray nu een tijdje in huis. Hij is ontzettend opgeknapt in die tijd. Hij heeft een kuur met glucantime gekregen tegen de leischmania en daar is hij veel beter van geworden.
Ik kon het letterlijk niet meer aanzien om hem in het asiel te zien zitten, zijn tijd zat er op. Het zijn tropen jaren voor hem geweest. Hij heeft artrose aan zijn knieën en gleed vaak uit in het gladde hondenverblijf.
In huis is Ray zo ontzettend gezellig, hij komt een knuffeltje halen en is met het kleinste beetje aandacht al erg blij. Autorijden vindt hij helemaal geweldig, hij gaat zo snel als hij kan naar de auto als denkt mee te mogen. Elke wandeling is voor hem al een compleet feest, zo blij is hij als je met de riem aankomt.
Hij is tegen alles en iedereen vriendelijk en lief, mensen die bij ons binnenkomen worden lief begroet.
Op straat is het niet anders, trimmers, fietsers wandelwagentjes, geen probleem voor hem. We nemen hem ook wel mee naar het schoolplein of de dierenwinkel.
Hij ligt in huis graag op een zak of lekker in de tuin.
Omdat hij toch versleten knieën heeft zoeken we iemand die wel lekker gaat wandelen maar geen hele einden wil lopen, hij kan op dit moment al wel makkelijk een half uur wandelen, soms zelfs wel 2 keer per dag een half uur.
Ik vertrouw Ray voor de volle 100%  met onze kinderen, hij is echt zo ontzettend lief en blij. Op zijn manier ook een beetje ondeugend om toch mee naar buiten te komen als hij wel weet dat hij moet wachten. Dan kijkt hij met zo'n blik, net alsof hij moet lachen.
Wij vinden het zo ontzettend sneu voor deze lieverd dat hij al zes is en alleen nog maar een zwaar rotleven heeft gehad. Hij heeft van al die jaren zeker te lijden gehad maar hij heeft nog genoeg over. Hij wil nog zo graag, elke wandeling is een feest voor hem, mee in de auto, knuffelen, met hem spelen, alles vindt hij leuk.
Hij heeft voor de leischmania elke dag 2 pillen nodig, dat kost per maand 6 euro. Verder zal hij af en toe blij zijn met een pijnstiller.
Ray heel erg goed alleen zijn, hij blaft niet en maakt niks stuk, hij gaat lekker slapen. Hij is een brave hond in huis die ook nog eens niet stinkt.
Welke mensen geven Ray nog een paar fijne jaren. Ze krijgen er een hoop voor terug!!

Oorspronkelijke informatie van het asiel:
Ray is ontzettend lief en aanhankelijk. En gek op water.
Ray had een baas die niet voor hem zorgde. Hij zat vastgebonden op een stuk land zonder dak boven zijn kop om hem te beschermen tegen de weersinvloeden. Hij zat daar zonder eten en drinken. We zijn naar zijn baas gegaan om te vragen of we hem mochten hebben. Hij deed afstand omdat Ray zo vreselijk ziek was!! We mogen hem wel de hond van het jaar noemen. Wat is hij ziek geweest en wat waren we bang dat hij het niet zou halen. Hij kon niet meer op zijn poten staan van ellende. Maar hij heeft zich er doorheen geslagen...en hoe! Hij heeft Leishmania, maar met medicatie, veel liefde en goed eten begon hij snel op te knappen en werd steeds vrolijker. We zagen hem al heel snel weer met zijn staartje kwispelen.  Hij is een volledig andere hond dan hij was bij binnenkomst. Hij is van een magere hond veranderd in een stevige hond. Zijn vacht is weer goed opgeknapt en hij is ons heel dankbaar daarvoor. Dat laat hij blijken door zijn affectie naar de vrijwilligers van het asiel. Hij verdient het dat hij nu echt een fijne baas krijgt!!
Ray is leishmania positief en is gecastreerd.
Oudere videobeelden van Ray:
Video januari 2013
Video september 2011

RAY WORDT GESPONSORD  DOOR PAUL HET BAASJE VAN TOMMY
UITERAARD BLIJFT HIJ VOOR ADOPTIE BESCHIKBAAR.

GEADOPTEERD!
Sexe: Reu
Soort: Herderachtig (mix) / Pastor (mezcla)
Grootte: > 50 cm
Leeftijd: 16 Jaar
Plaats: NIJKERK
Tel. nr.: 06-22601755

 
 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie
Mail deze hond naar een vriend